2013. 02. 14.

Tőlem... Neked, kedves Olvasóm!


Ehhez a naphoz amit őszintén el kell mondanom, az az, hogy berzenkedek ellene, mégis köszöntöm a nekem kedves embereket, mert mégis-mégis egy jó alkalom arra. hogy egy köszöntéssel jelezzük szeretetünket, ragaszkodásunkat.

Hogy mégis miért berzenkedek? Mert egy kintről kereskedelmi céllal "behozott",
már-már giccsbe hajló  új szokásról van szó, aminek nincs nyoma a magyar néphagyományban. Ja és azért, mert érzelmeinket nem csak ezen az egy napon és nem ezzel kellene bizonyítanunk.

Egyébként úgy tartják, Bálint napján a verebek házasodnak, és a tavasz kezdetét is jelenti - hallottam ma reggel a rádióban. 

Tátrai Zsuzsanna néprajzkutató szerint 1992-től egy virágkötő, Guba Ágnes tett sokat azért, hogy február 14. népszerűvé váljon.

Végül mégis summázva a dolgokat, csaknem 66 éves vén fejemmel én a mai napot nem a Szerelem, hanem a Szeretet napjának tekintem. Ez alkalomból szeretettel köszöntöm minden kedves Olvasómat, megköszönve, hogy megtisztelnek azzal, hogy olvassák a csip-csup írásaimat.

Legyünk jövőre Veletek ugyanitt!!!



5 megjegyzés:

Hajni írta...

Kedves Író!
Új blogolóként olvastam az ön írását, és köszönöm szépen a köszöntést, viszont köszöntöm én is önt!
Ha nem baj annyit még írnék, hogy én jelenleg a szerelem napjának is tekintem a mai napot! Nem vagyok az a nagyon túlzásba eső, csak kis apró ajándékkal kedveskedem páromnak, mivel jelenleg a családom nagyon messze van tőlem, velük csak az internet segítségével tudok kommunikálni, de persze majd őket is köszöntöm, a lehetőségekhez mérten! :)
További szép napot!

Névtelen írta...

Drága Mártika!
Köszönöm a szép videót, és kedves sorokat.
A szeretet napjaként, és is őszinte szeretettel üdvözöllek, és köszönlek!
Jövőre ugyan így köszöntsük ezt a napot!
Puszi. Éva /Artemisz/

G.Marta írta...

Kedves Hajni, szeretettel köszöntelek olvasóim kicsinyke táborában.
Természetes, hogy Te a fiatal lélek, a Szerelem napjának tekinted a mai napot, hiszen az is. De ugyanez furcsa lenne tőlem, már a korom miatt is. Arra viszont nagyon jó nekünk is idős embereknek, hogy ilyen alkalommal, nem elfelejtve, hangsúlyozottan kimutathassuk szeretetünket, ragaszkodásunkat, akár a virtuális, sosem látott barátaink felé. Különben mit ünnepelnénk a mai napon?? A Bálintokat, akikből lássuk be, nem sok szaladgál.
Tehát legyen a mai nap mindenki számára az öröm forrása!!

G.Marta írta...

Drága Évikém, köszönöm szépen, de megsúgom Neked, hogy ez a videó a tavaly készült videóm. Nem mintha nem készültem volna újjal, de 4x, vagy 5x kifogott rajtam, és a pr. kiakadt, aminek az lett a következménye, hogy minden addig elkészült projekt eltünt, kezdhettem elölről. Végül az utolsó ilyen húzásnál ma reggel feladtam. Tehát most is a tavalyit láttad, de biztos arra már nem emlékeztél. Ez a malőr eredményezte ezt a megoldást. Bocs, bocs!!! Pusssszóka &#9829

Hajni írta...

Kedves Márta néni!
Remélem nem bántottam meg az írásommal, hisz egyáltalán nem ez volt a cél! :) , én önnel is teljesen egyetértek, és mivel az anyukám 68 éves nagyjából bele tudom érezni magam e korosztály helyzetébe is.
Nagyon szívesen váltam az olvasójává, nekem még nincs kis táborom se, de nem adom fel! :)
Szép napot!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...