2013. 01. 26.

Folyékony szappan házilag

2,5 liter kihozható 300 forintból! :)

Reszelj le annyi szappant sajtreszelőn, hogy nagyjából egy bögrényi reszeléket kapj. (Jóféle szappant válassz, bár állítólag bármilyen szappan megfelelő.) A szappanreszeléket tedd fazékba, és öntsd fel 10 bögrényi vízzel (mentes ásványvizet vagy desztillált vizet használj). Adhatsz hozzá 1 evőkanál gyógyszertári glicerint is. (Glicerin nélkül is kipróbálható, de a glicerin olívaolajjal is helyettesíthető, vagy kókuszolajjal...ami épp kéznél van.) A szappanreszelékes vizet melegítsd addig, amíg a reszelék teljesen feloldódik a vízben. Forralni nem szükséges. A szappanos folyadékot hagyd kihűlni. Pár óra alatt sűrű állaga lesz, és töltheted is az adagolóba.

Forrás:http://www.onegoodthingbyjillee.com/

5 megjegyzés:

Monika írta...

Ez csodás!!!!!!Köszönöm!!!!!Amikor írtad a glicerint,majdnem lemondtam róla ,de az olívaolajjal nekem még jobban tetszik!!!!!Ezer puszi!!!♥

mancoka kertje írta...

Nagyon megtetszett nekem ez az ötlet! Van néhány olivás tunéziai szappanom, amit nem használtam az illata miatt. Most feláldozom próbaképpen egy kis illóolajjal megspékelve. Köszönöm az ötletete. Áldott, szép vasárnapot Neked! Margó

G.Marta írta...

Mennyire jó lenne, ha közel laknánk és lehetne osztozkodni. Én várok a készítésével, míg a jelenleg használatban két "cuppantós" flakkonom ki nem ürül. Addig meg remélem kapok visszajelzést, hogy tényleg olyan jó-e, mint írja a kitaláló.

Jó pihenést, kellemes vasárnapot Nektek lányok!!

apimami írta...

Jó,én bizonyíthatom Mártika!
Már én is használtam,a hugomtól tanultam a készítését,tőle kaptam az ötletet. Annyi különbséggel,hogy egy evőkanálnyi mosószodát is rakunk a szappan mellé ami szintén nem drága.
Puszillak!

Monika írta...

tegnap megcsináltam.Először elképedtem,hogy mennyi lett belőle,és csak egy szappant reszeltem bele.lehet,hogy többet kellene?ja,nem: 1 bögrényit reszeltem,ez 1 szappan volt.Néhány óra múlva már sűrű kocsonyás lett.Az adagolóból kijön,de kissé elválik a víz és a szappan.vagy ez nem baj? Én több olívaolajat tettem bele.
Még kutakodok,hátha valamit nem csináltam jól.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...