2012. 11. 05.

Nyelvdiagnosztika

Az utóbbi években többször is fordultam a keleti orvoslás felé, mert eljutottam odáig, hogy annak eredményei meggyőzőek voltak számomra, míg a hagyományos orvoslás csak rontott az állapotomon csupán a mellékhatásokkal.

A legeredményesebb a kínai medicína volt. Az első találkozásom ezzel döbbenetesen zajlott. Az állapotfelmérés az elbeszélgetésen túl abból állt, hogy a jó Wang professzor szúrós tekintettel megnézte a szememet, majd a nyelvemet, a nyaki nyirokcsomó-imat, a pulzusomat majd megmérte a vérnyomásomat. Ennyi  neki elég volt ahhoz, hogy mindent tudjon rólam. Aztán megkaptam életem első akupunktúrás kezelését.
Első jelenésem előtt csak nagy vonalakban tájékozódtam, ami csak arról győzött meg, hogy biztos nagyon tudnak valamit, hiszen 3000 év áll mögöttük és szinte technikai eszközök nélkül ismeretekre, tapasztalatokra hagyatkozva, a természet minden lehetőségét kihasználva látványos eredményeket érnek el.
Nálam a legnagyobb igazolható eredmény az volt, hogy a szívműködésem egyik mutatója az EF 52 % volt, hosszú évek óta e körül mozgott. Az akupunktúrás kezelések után 79 % lett. De normalizálta a cukromat a sugárkezelések után, nagy mértékben csökkentette a gyulladást a szervezetemben,  egyszer sikerült a nyirokkeringésemet is helyrehozni.

A napokban egy netes barátosném hívta fel a figyelmemet,  a nyelvdiagnosztikára,
ami a kínai orvoslás egyik legfontosabb része. Erre kicsit több időt szánva akár saját magunk is felfigyelhetünk szervezetünk jelzéseire, amit nem árt komolyan vennünk. A nyelvünk egy térkép a hozzáértő számára, ahol minden belső szervünk-nek meg van a helye. A belső problémák először ott adják meg jelzéseiket, hiszen összeköttetésben állnak egymással.

Bővebben nem áll szándékomban itt kifejteni, hiszen akkor egymás után kinyújtott nyelvek képeit kellene ide beraknom, ami ugye nem éppen szívderítő látvány. Ha valakinek felkeltettem az érdeklődését, akkor az alábbi linkeken komoly leírásokat
tanulmányozhat a témáról.

Bevezetőnek a szolídabb változat:

http://lelekjelenlet.ucoz.hu/blog/nyelvdiagnosztika/2011-10-18-288

Ennél aztán már mindenre kiterjedő leírást találsz:

http://kinai-medicina.tienshoni.hu/kinai-medicina/nyelvdiagnozis/10-nyelvdiagnozis.html

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...