2012. 11. 10.

Különös művészetek 2.

A chilei Fabian Gaete Maureirát a világ leggyorsabb ujjfestőjeként tartják számon. Az alkotási folyamat döbbenetes: Fabian mindössze néhány mozdulattal, pár perc alatt alkot szemet gyönyörködtető festményeket, melyeknek a járókelők is csodájára járnak.

A magát impresszionistának valló, blogot is vezető művész sebessége mellett a színérzéke és a pontossága is bámulatos: ujjának egy-egy vonásával a másodperc töredéke alatt alkot vízesést, fákat, vagy épp a vízen tükröződő napfényt. 
                             
         @@@@@@@@@@@@@@@@@

         Pillantsatok ezekre a csodálatos képekre, s próbáljátok megtippelni, milyen technikával készültek! Nem megy?

                             


Az orosz Alexander Yurkov évtizedek óta tökéletesíti ezt a módszert, s az embernek általában tátva marad a szája, amikor megtudja, hogy valójában egyetlen ecsetvonás sem található ezeken a gyönyörű "festményeken".


A most 77 éves művész ugyanis semmi mást nem használ, csak a fantáziáját, ragasztót, és természetes növényi részeket, mint szárított leveleket, préselt virágszirmokat, füvet és hasonlókat.

Művei százával vannak kiállítva Nyizsnyij Novgorodban található galériájában, de néhányat mi is megosztunk veletek, hogy ti is csodájára járhassatok az emberi türelemnek és alkotótehetségnek. Fantasztikusak ezek a színek, és milyen valósághű mindegyik! Bámulatos!

Forrás:neon.hu

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...