2012. 10. 28.

Mégis győzedelmeskedtem a birs felett

Abból ami addig kijött a masinából míg működött, krémleves készült. A kedves szomszédasszonyom adta a tippet és milyen igaza volt(!), krumplinyomóval helyettesítettem a nemlétező passzírozót, mert a pillanatragasztós megoldás nem ért semmit a gépen. Mivel még ezután is elég szemcsés, köves volt a massza a levesszűrőn lett áttessékelve a levesszedő kanál gömbölyűségével.
Tehát akarva-akaratlan az idén is készült birssajt, remélem rendesen megszikkad, mert a végső műveletet a mikróban végeztem. Talán 4x is pufogtattam benne 5-5 percig.
A nem éppen diétás hétvégi étel is elkészült, sült kacsamell pirított krumplival, hozzá szilvacsatni.  Nem szoktam én magamnak ilyen nagy felhajtást csinálni, de a lányomtól kaptam a napokban a csatnit, ez adta az ötletet, hogy végre kezdek már valamit a kacsamellekkel a fagyasztóból. Azok a gyönyörű szép mellek úgy összementek a híres alacsony hőfokú sütés végére, mint a Samu nadrágja. Gondolom azért, mert nekem nem nyerte el a tetszésem az ajánlott 45 perc után a szép rózsaszín belső, mert bizony rágós volt, tehát tovább sütöttem.

Mire ezen műveletek végére értem, hulla fáradt voltam, a konyhám meg szaladt.
Lujzi, a mosogatóm sem bírta egyszerre, meg én sem. A második menet ma reggel indult, de már túl vagyunk rajta.

3 megjegyzés:

mancoka kertje írta...

Gratulálok! Azt a birs krémlevest én is ki fogom próbálni. A közelmúltban én is hasonlóképpen jártam a kacsacombokkal, mire megsült alig maradt belőlük valami harapni való.

G.Marta írta...

Nagyon finom volt, és az 1db. birsalmából, amit sikerült nagy kínnal megtisztítani, "bélés", harapnivaló is került bele.
Azért próbálkoztam az alacsony hőfokon való sütéssel, de nekem nem jött be, két okból:
még rágós volt, a bőre viszont még vastagon zsíros. Pedig az nagyon finom pörcös tud lenni,ha rendesen megapad róla a zsír.

Legyen sikeres, jó heted!

apimami írta...

Jól megdolgoztál a birssajtért Mártika!De megvan,Te győztél nem fogott ki rajtad azért sem!
Puszillak!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...