2012. 10. 08.

Kapros-juhtúrós lepény

Hozzávalók: 

* 50 dkg liszt (BL55-ös)
* 25 dkg Ráma 
* 25 dkg juhtúró
* 1 púpos tk.só
* 1 kis pohár tejföl
* 2 tojás sárgája
* 2,5 dkg élesztő
* 0,7 dl langyos tej
* 1 csapott tk.cukor
* 1 csokor apróra vágott kapor

Elkészítése:

Késes robotgépben a lisztet a sóval, a Rámával, majd a juhtúróval morzsásra keverem. Ezután teszem bele a tejfölt, a tojássárgákat, a friss élesztőt elmorzsolva, majd a tejet és a cukrot. Alaposan kidolgoztatom a géppel. Amikor már eválik az oldaláról, vagy a késről, akkor teszem bele az apróra vágott kaprot., amivel csak elkeverem a tésztát.

A tésztát duplájára kelesztem, ekkor 4-6 másodpercre a gépet újra elindítom, hogy a tészta összeesve újra dolgozni kezdjen. Kb. 20-25 perc múlva nagyobb méretű vajazott, lisztezett tepsiben elsimítom, majd hűtőbe teszem kb. fél órára. Végül a tetejét 1 felvert tojással megkenem és éles késsel, mint a pogácsát bevagdosom.

200-220 C fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütöm.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...