2012. 10. 13.

Ha valaki nem tudná....

...hogyan kell fínom omlós liba-, kacsatepertőt csinálni:
Ha a leírtak szerint csinálsz mindent, garantáltan ropogós, omlós tepertőt kapsz.
Hozzávalók: 
1 kg bőrös (!) libaháj
3 dl víz
2 ek. tej

A megtisztított libahájat alaposan megmosod, egyenló, kb. 3 x 3 cm-es kockákra vágod és egy mély lábasba teszed, hogy sülés közben a zsír ki ne fusson. kb.3 dl vizet öntesz hozzá és fedő alatt közepes lángon 20 percig sütöd.
Ezután fedőt levéve nagy lángon sütöd tovább, többször megkevergeted és amikor már szép világosbarna színe van (kb. 40-50 perc még), egy fakanállal kicsit megütögetve "kopog" akkor jó.

Ekkor elzárod alatta a lángot, hagyod kicsit hülni, majd a fedőt az egyik kezedbe veszed, a másikkal apránként óvatosan hozzáadod a tejet, a fedővel gyorsan letakarod, és hagyod addig így, amíg sistereg. Így nem csak ropogós, hanem omlós is lesz a tepertő.
Ha már nem sistereg, egy lapát segítségével papírtörlőre kiszeded, hogy a felesleges zsiradék felitatódjon. Itt sózod izlés szerint.

Ennyi!!!Sok sikert!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...