2012. 07. 22.

Cukkini tócsni

Hozzávalók 2 adaghoz:              

2 db zsenge cukkini
1 kisebb fej hagyma(esetleg lila)
2 gerezd fokhagyma
1 tojás
2 kanál liszt
só, bors
aprított kapor, vagy petrezselyem
esetleg reszelt sajt, tejföl
olaj a sütéshez.

Elkészítés:

A cukkinit alaposan megmossuk és lereszeljük közepes lyukú reszelőn. A hagymát is hozzáreszeljük, beleütjük a tojást. A fokhagymát aprítjuk vagy zúzzuk, és hozzáadjuk. Összekeverjük ízlés szerint a fűszerekkel, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy közepes sűrűségű legyen.

Ha a cukkini már nagyobb, akkor meg szoktam hámozni, meg a magját is kiszedem, úgy reszelem.

Serpenyőben felhevítjük az olajat, és evőkanálnyi masszát belepúpozunk, és a kanállal megfelelő vastagságig lapítgatjuk. Vékonyabban ropogósabb lesz. Papírtörlőre szedve, lecsöpögtetve frissen tálaljuk. Ha igazán finomat szeretnénk, akkor még forrón megszórjuk reszelt sajttal és 2 dl tejfölbe reszelünk fokhagymát, sózzuk, ez a legfinomabb mártogató hozzá.

Kép:mindmegette.hu oldalról 

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...